+370 660 00200
I - V 08:00 - 20:00

Kava - gardi pramoga

Pasaulyje auginamos 2 rūšių kavos pupelės: ARABICA ir ROBUSTA. ARABICA pupelės – didesnės, šviesesnės spalvos, švelnesnio aromato. Jose mažiau kofeino, iš arabica pupelių pagaminta kava - švelnesnio skonio. ROBUSTA pupelės – mažesnės, jų kvapas ir skonis yra aitresni. Tačiau kaip tik šių pupelių kava suteikia daugiau budrumo ir žvalumo, nes jose daugiau kofeino.

  • Siekiant išgauti kuo įvairesnį kavos skonį ir aromatą, pirkėjams dažnai siūloma įsigyti skirtingomis proporcijomis derintų arabica ir robusta pupelių mišinių.
  • Arabica, išauginta Brazilijoje, skonio savybėmis skiriasi nuo tos pačios rūšies kavos pupelių iš Etiopijos ar Indonezijos dėl skirtingų gamtinių sąlygų, kurimis augo kavamedžiai: oro temperatūros, dirvožemio sudėties, kritulių kiekio ir t. t.
  • Kokybiškai skrudinta kava turi įvairių poskonių ir nėra karti. Kartumas reiškia, kad kavos pupelės buvo ne paskrudintos, o sudegintos. 
  • Espreso aparatu ruošta kava yra intensyvaus skonio, o plikyta stikliniame inde pasižymi natūraliu salsvumu. 
  • Kavos skonį galima keisti įvairiais sirupais, prieskoniais, pagardais. 
  • Pienas kavai suteikia ne tik malonų skonį, bet ir kreminę konsistenciją. 
  • Putai geriausias ULTRA aukštoje temperatūroje apdorotas pienas. Jis tinkamiausias cappuccino kavai ruošti, nes pasterizuoto pieno puta greitai sukrenta.

 

Visas kavas rasite čia

Rekomenduojame:

Kavos pupelės VERGNANO EsprBar1

Kavos pupelės VERGNANO EsprBar1

Kavos pupelės VERGNANO BioArabica1

Kavos pupelės VERGNANO BioArabica1

Kavos pupelės VERGNANO Emporio1

Kavos pupelės VERGNANO Emporio1